Лого на меѓународната алијанса SCN8A

 Навигација низ предизвиците на децата со сериозно влијание

Посветен собир за семејствата и старателите на деца кои се соочуваат со најсеопфатните предизвикувачки форми на SCN8A. Споделете приказни, побарајте поддршка и добијте увид во третманите, истражувањата и стратегиите за справување прилагодени за оние на поостриот крај на спектарот SCN8A. Поврзете се со д-р Хамер и глобалната заедница која го разбира и поддржува вашето патување. […]

Би сакале да им се заблагодариме на Neurocrine Biosciences и Praxis Precision Medicines за нивната поддршка на овие состаноци кои носат подобрен квалитет на живот на семејствата и им овозможуваат можности да учат, да се поврзат и да придонесат за разбирање на SCN8A.